TMG 2. YAŞINI BİTİRİYOR
''E-bülten görüntülemekte problem yaşıyorsanız, kendi tarayıcınızda çalıştırmak için tıklayınız.''
Logo Header
info@tmggidaguvenligi.com
Kurumsal      Hizmetlerimiz      İletişim     
linkedin Twitter Facebook Google Vimeo
Image 560x280
GIDALARDAKİ TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ ?
Gıda ürünlerinde en çok karşılaşılan hile çeşidinin taklit olduğunu tüm tüketiciler gerek basın yayın organları aracılığı ile gerekse kulaktan kulağa yayılan bilgiler aracılığı ile öğrenebilmektedir.Tağşiş; Kısaca, bir ürünün doğallığının başka bir ürünle bilinçli veya bilinçsiz olarak değiştirilmesi anlamına gelir. İnsan sağlığı açısından risk taşımayan, daha sağlıklı, raf ömrü daha uzun ve fonksiyonel gıda üretimi ve benzeri amaçlarla yapılan tağşiştir. Diğer yandan yüksek kaliteli ürüne daha düşük kalitede ürünler katarak yapılan bir işlemdir.

SAHTECİLİĞİ NASIL YAPIYORLAR?

Tüketicileri aldatmak için kullanılan bir çok hileye örnek olarak gerçeğe uymayan reklam yapılması, gerçeğe uymayan etiket kullanılması, daha üstün kaliteli gıdaları taklit edilmesi, ürünün standardından düşük veya farklı özellikle satışa sunulması, ambalajın tüketiciyi yanıltıcı nitelikte olması, etikette bulunması gereken bilgilerin rahat görülebilecek şekilde olmaması, suni (yapay) bazı tat, boya ve kimyasal koruyucular içerdiği halde bunların etiketlerde belirtilmemesi gibi aldatıcı yöntemler kullanılabilmektedir.

SIKÇA KARŞILAŞILAN BAZI HİLELER

Üreticilerin yaygın olarak kullanılan gıda ürünlerinin içeriğini değiştirdiğini ve hileye başvurduğunu ,özellikle sucuk, salam, sosis yapımında içerisine sakatat veya kanatlı etlerin kemiğinin üzerinden sıyrılmış mekanik kıyma konulması. Beyaz peynirde yağ oranında hile yapılarak, mayalamadan önce sütün yağı alınması, nişasta ve bitkisel yağlarda katılması,su tutucu katıması; Kıvam arttırmak ve yine su tutması için ayrıca jelatin katılması, Pul biberde de kırmızılığı artırmak için boya maddesi katılması, Kıymada ise kedi-köpek için ayrılan kemikler kıymaya katılıp satılması, Bunun yanında, tavuğun gagası, tırnağı bile kıymaya katılması, Sütün uzun süre dayanması için sütün yağı çekilmesi, su katılması, asitlik gelişimini maskelemek amacıyla nötrleyici maddeler kullanılması örnek verilebilir.
ÇÖZÜM ORTAĞINIZ = TMG
Ürettiğiniz ya da tedarik ettiğiniz tüm ürünler ve hammaddeler hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara (Taklit-tağşiş-boya aranması-domuz , sığır DNA aranması-jelatin aranması-GDO aranması-kanatlı eti ve tek tırmaklı karışımların tespiti-Süt ürünlerinde yanıltıcı faktör tespiti)yanıt bulabileceğiniz;geniş kapsamlı akredite hizmet aldığımız laboratuar analizleri ile birlikte raporlandırmanın yanı sıra kendi iç denetimleriniz ile birlikte tedarikçilerinizin üretim yerlerindeki hijyen denetlemelerini,personel hava ve ekipman kontrollerini,mevzuata uygunluk değerlendirmesini ölçmek adına ; 7/24 denetim-numune alımı işbirliğiniz için

HAZIRIZ !

Kurumumuz muayene-denetim hizmetleri için İSO 17020 akreditasyon sahibidir.Hizmet aldığımız laboratuarımız ise İSO 17025 akreditasyon sahibidir
Image 560x280

TMG
Tarladan Mutfağa Gıda Güvenliği
www.tmggidaguvenligi.com